Vruchtbaarheid en Acupunctuur

Vruchtbaarheid en Acupunctuur

Zwanger worden en een kind krijgen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Problemen met de vruchtbaarheid kan veel oorzaken hebben. Natuurlijk beidt het reguliere circuit een aantal goede behandel mogelijkheden. In een flink aantal gevallen is dat niet voldoende, en blijft zwangerschap uit.

De oorzaak van onvruchtbaarheid kan zowel lichamelijk als energetisch zijn, of een combinatie van deze twee.Lichamelijke oorzaken zijn bijvoorbeeld een tekort aan bepaalde voedingsstoffen. Verder kan een verstoord zuur-basen evenwicht een negatieve invloed hebben op de vruchtbaarheid. Ook een ophoping van toxines en gif-afvalstoffen in het lichaam kan een potentieel zwangerschap verstoren.

Het is essentieel om uit te zoeken wat er precies in het lichaam aan de hand is. Wat is er puur fysiek aan de hand, en wat energetisch? In mijn praktijk zoek ik tijdens het eerste consult uit wat er op beide nivo's goed is, er wat er niet goed is. Bij dat onderzoek maak ik gebruik van de Levend Bloed Analyse, de HLB-test (droog bloed analyse) en de iriscopie. Aan de hand van de uitslagen van deze tests wordt gekeken welke supplementen er nodig zijn, welke kruiden, welke homeopathische middelen etc., en eventueel of er ook een dieet nodig is.
Tijdens de periode van de acupunctuurbehandelingen worden er ook (Chinese) kruiden gebruikt om de nierenergie en de doorbloeding in het buikgebied te versterken.

Acupunctuur
Acupunctuur is heel geschikt voor mensen met vruchtbaarheids-problemen zonder aanwijsbare oorzaak. De oorzaak kan zowel bij de man als de vrouw liggen. Denk dan aan bijvoorbeeld de zaadkwaliteit van de man en de doorlaatbaarheid van de eileiders, en is de hormonale balans goed en de baarmoeder in goede conditie. Is alles medisch gezien in orde en blijft een zwangerschap toch uit, dan is er in veel gevallen een verstoring op energetisch nivo. In dat geval kan acupunctuur uitkomst bieden.  Decennia lange ervaring heeft uitgewezen dat acupunctuur een grote positieve invloed kan hebben op de vruchtbaarheid. De behandeling met acupunctuur kan ook als aanvulling op de reguliere behandeling.

Acupunctuur zwangerschap naalden

Acupunctuur en het verbeteren van vruchtbaarheid
Er is wereldwijd veel ervaring opgedaan met acupunctuur en de behandeling van onvruchtbaarheid, zowel bij mannen als bij vrouwen. Ook bij menstruatieklachten in de breedste zin zijn zeer goede resultaten bekend.
-
Verbetert en stimuleert de bloedcirculatie in eierstokken en baarmoeder
- Verbetert de spermakwaliteit
- Verbetert de kwaliteit van de eicel
- Harmoniseert en reguleert de menstruatiecyclus (lengte,PMS, bloedverlies, eisprong)
- Verbetert en reguleert de hormoonhuishouding door stress te verminderen
- De kwaliteit van het baarmoederslijmvlies wordt beter en krijgt een betere doorbloeding
- Verbetert de functies van de eierstokken
- Verkleint de kans op een miskraam