Acupunctuur Amersfoort

acupunctuur-amersfoort


Pijnbehandeling is een van de speerpunten van de moderne acupunctuur. In mijn praktijk in
Amersfoort kom ik dat veel tegen en zijn de resultaten vaak uitzonderlijk. Ook met de behandeling van onvruchtbaarheid en menstruatieklachten, als ook de behandeling van chronische vermoeidheid en stress boek ik erg goede resultaten.

Effectieve Pijnbehandeling met Acupunctuur
Pijn is in de medische wereld een van de meest voorkomende aandoeningen. Pijnstillers behoren tot de meest gebruikte medicijnen. We lijken wel verslaafd aan de pillen. Het Westerse geneesmodel heeft vaak niet de juiste antwoord om pijn effectief te behandelen. Met als gevolg, pijn is de meest voorkomende klacht waarom mensen naar een acupuncturist gaan. En het is een van de top zoekwoorden op google. Het is de meest voorkomende reden dat specialisten patiënten doorverwijzen naar een acupuncturist en pijn heeft acupunctuur beroemd gemaakt.

Allergie en Acupunctuur


Westerse geneeskunde behandelt de vervelende symptomen van allergie en hooikoorts doorgaans met medicatie. Deze behandeling geeft weliswaar een tijdelijke verlichting, vaak zijn er ook vervelende bijwerkingen. Bovendien is dit een korte termijn benadering, geen lange termijn behandeling. Een behandeling vanuit de acupunctuur en homeopathie is er op gericht de hele immuunsysteem in balans te brengen, waarna vaak ook de allergie verminderd of verdwijnt.

Vruchtbaarheid en Acupunctuur


Acupunctuur is heel geschikt voor mensen met vruchtbaarheids-problemen zonder aanwijsbare oorzaak. De oorzaak kan zowel bij de man als de vrouw liggen. Denk dan aan bijvoorbeeld de zaadkwaliteit van de man en de doorlaatbaarheid van de eileiders, en is de hormonale balans goed en de baarmoeder in goede conditie. Is alles medisch gezien in orde en blijft een zwangerschap toch uit, dan is er in veel gevallen een verstoring op energetisch nivo. In dat geval kan acupunctuur uitkomst bieden.  Decennia lange ervaring heeft uitgewezen dat acupunctuur een grote positieve invloed kan hebben op de vruchtbaarheid. De behandeling met acupunctuur kan ook als aanvulling op de reguliere behandeling.

Mijn specialisaties

acupuncturist-amersfoort
- Pijnbehandeling, acuut en chronisch
- Verslavingen zoals
 roken, alcohol en drugs
- Onvruchtbaarheid, I.V.F. en zwangerschapsklachten
- Menstruatie- en overgangsklachten/opvliegers
- Burn out, stress, vermoeidheid, fibromyalgie, C.V.S.
- Neurologische klachten als Parkinson en andere
- Depressie, angst, verdriet, boosheid en frustratie
- Migraine, hoofdpijn, nekpijn, kaakpijn
- Allergieën, hooikoorts, sinusitis (bijholte-ontstekingen)

Acupunctuur ervaringen


Eindelijk zwanger
We hebben een jarenlange periode achter de rug van onderzoeken in het ziekenhuis, omdat ik niet zwanger kan worden. Lichamelijk was er niets gevonden, , maar toch wilde het maar niet lukken. Na een behandeling bij Alex met een detox en acupunctuur, ben ik nu voor het eerst 5 maanden zwanger; top!
Henk en Marie Jose, Soest.

Schouderklachten
Ik kwam in de praktijk van Alex met chronische schouderklachten; het optillen van mijn rechterarm was ook pijnlijk. Veel fysiotherapie gehad, werkte maar tijdelijk. Al na de eerste acupunctuurbehandeling was er minder pijn. Ik ben nu al 4 maanden pijnvrij. Echt een opluchting.
Maarten Amersfoort

Reuma
Mijn ervaring met de levend bloed analyse is fascinerend. Al jaren lang pijn in mijn handen , maar ook in andere gewrichten. Regelmatige verergeringen met erge pijn. In het bloed was een verzuring te zien. Na 4 weken zag met bloedplaatje er heel anders uit, én, ik had haast geen last meer van mijn handen. Ook na 3 maanden zijn mijn handen helemaal rustig.
Mevr. van Aalst

Lyme
Erg fijne ervaring in de praktijk van der. Meulenbroeks. Ik kampte al 8 jaar met vermoeidheidsklachten, waardoor ik ook al jaren niet kon werken. Ooit is er de ziekte van Lyme geconstateerd, waarvoor ik ook medicijnen heb gehad van de huisarts. Maar de vermoeidheid bleef en werd alleen maar erger. Bij de levend bloed analyse zag Alex de Lyme nog steeds terug. Ik zag het ook duidelijk in de microscoop.
Na verschillende druppels voel ik me echt een stuk beter, ben weer aan het sporten en een halve week aan het werk.
Roos

Eczeem
Ik kwam met eczeem bij Alex. Al ongeveer 10 jaar kampte ik afwisselend met deze klachten. Al die jaren heb ik hormoonzalf gebruikt, maar dat werkte het laatste jaar niet meer. Alex schreef me kruidencapsules voor, die gericht waren op reiniging en versterken van bepaalde organen. Daarnaast een licht dieet. Al binnen 2 weken was er resultaat, na 4 weken was alle eczeem verdwenen. Nu 6 maanden later, is er geen eczeem meer geweest, en voel ik me ook veel fitter.
Johan vd V. Leusden

Hersenschudding Keelin
Ze had een hersenschudding gehad, door van een hekje af te vallen, zodanig op haar achterhoofd dat ze een redelijk zware hersenschudding op liep. Haar problemen waren, na drie maanden nog steeds… hoofdpijn, last hebben van iedere prikkel, dus niet naar school kunnen. Heel erge concentratie problemen, en slecht geheugen. Ze kon ook niet goed meer rekenen.
Toen ben ik met haar bij jou geweest, het heeft best indruk op haar gemaakt, vooral de heftigheid waarmee Keelin op het geheel reageerde. Na de behandeling was Keelin heel erg moe, toen ze thuiskwam heeft ze eerst uren geslapen, en de drie dagen daarna heeft ze nog steeds ( een paar uur geslapen, half uurtje wakker  enz….) patroon gehouden.
Langzamerhand was het slapen weer gewoon, en de hoofdpijn bleek stukken minder, ze kon weer gewoon naar school , ze kon de gewone prikkels weer veel beter aan. Maar wat wonderlijker is… haar dislectische inslag en haar moeite met rekenen zijn helemaal bijgetrokken. Dit was niet related aan de hersenschudding, maar wel van veel eerder.
Dus al met al.. het heeft haar heel erg geholpen weer lekker gewoon haar leventje weer op te kunnen pakken.
Fam. Monk, Hoogland
Note: de behandeling was met Reconnective Healing

Gestopt met roken
Al jaren ben ik, of was ik een verstokte roker. Al zo vaak geprobeerd te stoppen. Na de eerste behandeling bij Inspiritus, proefde mijn sigaret ineens vies, bizar. Na een paar dagen kwam de behoefte weer terug en raakt ik weer geïrriteerd door het proberen niet te roken. Na afronding van de 3 behandelingen heb ik nu, na 4 maanden, geen behoefte meer om te roken. geweldig. Dank je wel Alex.
Nel uit Soest
De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) te Geneve heeft in 1979 een lijst opgesteld van indicatiegebieden voor acupunctuurbehandeling. Aangevuld met uit de praktijk gebleken goede resultaten, blijkt acupunctuur effectief te zijn bij de behandeling van o.a.:
luchtwegen 
chronische verkoudheden, griep
bijholteontsteking, keelpijnen
chronische bronchitis, CARA
allergie (bijvoorbeeld hooikoorts)
spijsverteringsstelsel 
slokdarmkrampen
maagslijmvliesontsteking
ontstekingen aan de dunne en dikke darm, aambeien
spastische dikke darm
obstipatie/ diarree
bewegingsapparaat 
spier- en gewrichtspijn
artrose
whiplash
tenniselleboog
schouderpijn
nekklachten
spierspanninghoofdpijn
knieklachten
aspecifieke lage rugklachten
rugpijnen na Herniaoperatie
slappe / spastische verlammingen: bijvoorbeeld na hersenbloeding, kinderverlamming
Guillain-Barré
Sudeckse dystrofie (CRPS-I)
hormonaal 
menstruatiestoornissen, premenstruele pijnen.
menopausale klachten (opvliegers)
urinewegen en geslachtsorganen 
bedplassen
blaasontsteking
prostaathypertrofie/ prostatitis
bepaalde vruchtbaarheidsstoornissen en IVF-ondersteuning
overige 
vermoeidheid (zowel geestelijk als lichamelijk)
slaapstoornissen , afvalprogramma´s, stoppen met roken
psychische instabiliteit, depressie, nervositeit, fobieën
kiespijn na het trekken, tandvleesontstekingen
migraine
syndroom van Menière, oor suizen
aangezichtspijnen, facialis parese