Allergie en Acupunctuur

Allergie en Acupunctuur
Westerse geneeskunde behandelt de vervelende symptomen van allergie en hooikoorts doorgaans met medicatie. Deze behandeling geeft weliswaar een tijdelijke verlichting, vaak zijn er ook vervelende bijwerkingen. Bovendien is dit een korte termijn benadering, geen lange termijn behandeling. Een behandeling vanuit de acupunctuur en homeopathie is er op gericht de hele immuunsysteem in balans te brengen, waarna vaak ook de allergie verminderd of verdwijnt.

Allergie en acupunctuur

Een meer natuurlijke benadering, in mijn praktijk een combinatie van acupunctuur en homeopathie, is veilig en erg effectief, ook op lange termijn. Het doel van de acupunctuur is de gezonde flow van Qi (vitale energie). Deze Qi stroomt door de meridianen in ons lichaam. Allergie wordt gezien als een onbalans in de distributie van deze Qi. De blokkades, tekorten en ophopingen van energie die dan ontstaan in de verschillende meridianen en organen moeten worden hersteld om allergische symptomen te elimineren.

Een behandeling met acupunctuur kan allergische symptomen enorm verminderen, of in sommige gevallen kan het helpen de klachten beter te verdragen. Het helpt ook om veel minder afhankelijk te zijn van medicatie. Vaak is wel een serie behandelingen nodig. En later kan als bijvoorbeeld het hooikoortsseizoen weer begint, een of twee behandelingen per jaar nodig zijn. Een behandeling is altijd individueel, en er wordt van persoon tot persoon bekeken wat er precies nodig is.

Bij een behandeling van allergie, wordt er ook gekeken naar de constitutie en andere klachten. Het idee is de persoon als geheel te behandelen. Bekeken vanuit de TCM (Traditionel Chinese Medicin) hebben mensen met chronische allergieën vaak tekorten in de Milt en Niet energie, en ook Long problemen.
Het doel van de behandeling is het verlichten van de acute klachten van een patient, en meteen de onderliggende immuunsysteem weer in balans te brengen, want dat is de oorzaak van de allergie.
Vaak wordt de behandeling gecombineerd met een homeopathisch middel, supplementen of Chinese kruiden.

Allergieën zijn zeker goed te behandelen. De acupunctuur geeft een alternatief, zonder afhankelijk te zijn van medicaties, die vaak onplezierige bijwerkingen hebben.
Als u last hebt van een allergie, kunt u zeker de natuurlijke aanpak van acupunctuur en homeopathie overwegen.