Effectieve Pijn Behandeling

Effectieve Pijnbehandeling met Acupunctuur
Pijn is in de medische wereld een van de meest voorkomende aandoeningen. Pijnstillers behoren tot de meest gebruikte medicijnen. We lijken wel verslaafd aan de pillen. Het Westerse geneesmodel heeft vaak niet de juiste antwoord om pijn effectief te behandelen. Met als gevolg, pijn is de meest voorkomende klacht waarom mensen naar een acupuncturist gaan. En het is een van de top zoekwoorden op google. Het is de meest voorkomende reden dat specialisten patiënten doorverwijzen naar een acupuncturist en pijn heeft acupunctuur beroemd gemaakt.

Pijnbehandeling Healing Amersfoort

Ook in mijn praktijk komen de meeste clienten met pijnklachten. Mijn top 5 van klachten is pijn gerelateerd. In volgorde van veel voorkomende klachten in mijn praktijk:

  • nek en schouderpijn
  • lage rugpijn
  • pijn over het hele lichaam
  • ischias pijn
  • hoofdpijn
  • hielspoor
  • vruchtbaarheidsklachten
  • menstruatie en overgangsklachten
  • algemene zwakte, vermoeidheid
etc.

Voor mij is het belangrijk pijnklachten effectief een snel te kunnen behandelen. Er zijn verschillende effectieve systemen binnen de acupunctuur om o.a. pijn te behandelen; het Chinese TCM systeem, het Japanse, het Tung systeem, de Balansmethode van Tan en nog wat andere. Bij de ene persoon werkt bijvoorbeeld het Japanse systeem heel goed, bij een ander het Tung systeem.

Pijnbehandeling met acupunctuur is heel effectief. Met de goede puntcombinatie is er doorgaans direct verlichting van pijn, direct. Er zijn wel vaak wat meer behandelingen nodig om de verlichting van pijn definitief of langduriger te maken.

Allergie en Acupunctuur

Allergie en Acupunctuur
Westerse geneeskunde behandelt de vervelende symptomen van allergie en hooikoorts doorgaans met medicatie. Deze behandeling geeft weliswaar een tijdelijke verlichting, vaak zijn er ook vervelende bijwerkingen. Bovendien is dit een korte termijn benadering, geen lange termijn behandeling. Een behandeling vanuit de acupunctuur en homeopathie is er op gericht de hele immuunsysteem in balans te brengen, waarna vaak ook de allergie verminderd of verdwijnt.

Allergie en acupunctuur

Een meer natuurlijke benadering, in mijn praktijk een combinatie van acupunctuur en homeopathie, is veilig en erg effectief, ook op lange termijn. Het doel van de acupunctuur is de gezonde flow van Qi (vitale energie). Deze Qi stroomt door de meridianen in ons lichaam. Allergie wordt gezien als een onbalans in de distributie van deze Qi. De blokkades, tekorten en ophopingen van energie die dan ontstaan in de verschillende meridianen en organen moeten worden hersteld om allergische symptomen te elimineren.

Een behandeling met acupunctuur kan allergische symptomen enorm verminderen, of in sommige gevallen kan het helpen de klachten beter te verdragen. Het helpt ook om veel minder afhankelijk te zijn van medicatie. Vaak is wel een serie behandelingen nodig. En later kan als bijvoorbeeld het hooikoortsseizoen weer begint, een of twee behandelingen per jaar nodig zijn. Een behandeling is altijd individueel, en er wordt van persoon tot persoon bekeken wat er precies nodig is.

Bij een behandeling van allergie, wordt er ook gekeken naar de constitutie en andere klachten. Het idee is de persoon als geheel te behandelen. Bekeken vanuit de TCM (Traditionel Chinese Medicin) hebben mensen met chronische allergieën vaak tekorten in de Milt en Niet energie, en ook Long problemen.
Het doel van de behandeling is het verlichten van de acute klachten van een patient, en meteen de onderliggende immuunsysteem weer in balans te brengen, want dat is de oorzaak van de allergie.
Vaak wordt de behandeling gecombineerd met een homeopathisch middel, supplementen of Chinese kruiden.

Allergieën zijn zeker goed te behandelen. De acupunctuur geeft een alternatief, zonder afhankelijk te zijn van medicaties, die vaak onplezierige bijwerkingen hebben.
Als u last hebt van een allergie, kunt u zeker de natuurlijke aanpak van acupunctuur en homeopathie overwegen.


Vruchtbaarheid en Acupunctuur

Vruchtbaarheid en Acupunctuur

Zwanger worden en een kind krijgen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Problemen met de vruchtbaarheid kan veel oorzaken hebben. Natuurlijk beidt het reguliere circuit een aantal goede behandel mogelijkheden. In een flink aantal gevallen is dat niet voldoende, en blijft zwangerschap uit.

De oorzaak van onvruchtbaarheid kan zowel lichamelijk als energetisch zijn, of een combinatie van deze twee.Lichamelijke oorzaken zijn bijvoorbeeld een tekort aan bepaalde voedingsstoffen. Verder kan een verstoord zuur-basen evenwicht een negatieve invloed hebben op de vruchtbaarheid. Ook een ophoping van toxines en gif-afvalstoffen in het lichaam kan een potentieel zwangerschap verstoren.

Het is essentieel om uit te zoeken wat er precies in het lichaam aan de hand is. Wat is er puur fysiek aan de hand, en wat energetisch? In mijn praktijk zoek ik tijdens het eerste consult uit wat er op beide nivo's goed is, er wat er niet goed is. Bij dat onderzoek maak ik gebruik van de Levend Bloed Analyse, de HLB-test (droog bloed analyse) en de iriscopie. Aan de hand van de uitslagen van deze tests wordt gekeken welke supplementen er nodig zijn, welke kruiden, welke homeopathische middelen etc., en eventueel of er ook een dieet nodig is.
Tijdens de periode van de acupunctuurbehandelingen worden er ook (Chinese) kruiden gebruikt om de nierenergie en de doorbloeding in het buikgebied te versterken.

Acupunctuur
Acupunctuur is heel geschikt voor mensen met vruchtbaarheids-problemen zonder aanwijsbare oorzaak. De oorzaak kan zowel bij de man als de vrouw liggen. Denk dan aan bijvoorbeeld de zaadkwaliteit van de man en de doorlaatbaarheid van de eileiders, en is de hormonale balans goed en de baarmoeder in goede conditie. Is alles medisch gezien in orde en blijft een zwangerschap toch uit, dan is er in veel gevallen een verstoring op energetisch nivo. In dat geval kan acupunctuur uitkomst bieden.  Decennia lange ervaring heeft uitgewezen dat acupunctuur een grote positieve invloed kan hebben op de vruchtbaarheid. De behandeling met acupunctuur kan ook als aanvulling op de reguliere behandeling.

Acupunctuur zwangerschap naalden

Acupunctuur en het verbeteren van vruchtbaarheid
Er is wereldwijd veel ervaring opgedaan met acupunctuur en de behandeling van onvruchtbaarheid, zowel bij mannen als bij vrouwen. Ook bij menstruatieklachten in de breedste zin zijn zeer goede resultaten bekend.
-
Verbetert en stimuleert de bloedcirculatie in eierstokken en baarmoeder
- Verbetert de spermakwaliteit
- Verbetert de kwaliteit van de eicel
- Harmoniseert en reguleert de menstruatiecyclus (lengte,PMS, bloedverlies, eisprong)
- Verbetert en reguleert de hormoonhuishouding door stress te verminderen
- De kwaliteit van het baarmoederslijmvlies wordt beter en krijgt een betere doorbloeding
- Verbetert de functies van de eierstokken
- Verkleint de kans op een miskraam